Херман Майер: Състезанието на моят живот. Автобиография


Година: 
2011
ISBN: 
9789549232660
Страници: 
328
Корица: 
Мека
Размер: 
15.3 / 23 cm
Език: 
Български
Наличност: 
Да
Цена: 18.00 лева
Доставка: 
Безплатна

За книгата

Херман Майер и Кнут Окресек (журналист и говорител на Херминатора) представят невероятния талант, тренировъчната дисциплина, отношението към спорта и цялата вяра и целенасоченост в най-радостните и в най-тежките моменти от живота на един от най-големите и велики спортисти на всички времена, и то по забавен и духовит начин.

„Човекът, който няколко седмици след катастрофата (която за малко не го оставя без крак) заяви в интервю, че е благодарен на съдбата си – и докато го придружавах по невероятно тежкия път на завръщането му, се убедих, че това не е куха фраза, а изстрадана философия. С неговата травма лекарите не вярваха, че ще може да ходи, а той се върна в ските и спечели супер-Г за световната купа – година и половина след това.” - Кнут Окресек

За изпитанията и тържеството на духа на този велик спортист и човек и за началото на неповторимата му спортна кариера, скиора с най-много победи в скоростните дисциплини и на второ място за всички времена след Ингемар Стенмарк.

В автобиографията са включени 32 цветни фотографии на едни от най-важните моменти в неговия живот и спортна кариера, личният състезателен дневник и спортно-тренировъчна програма, както и класирането за Световната купа по ски за мъже за периода 1967-2010 г. В допълнение ще може да прочетете формулата за успех на Херминатора.

"Херман Майер – мисля, че това е най-великото завръщане на всички времена!"
-Мартина Навратилова

Част от книгата може да изтеглите в PDF формат тук.
Adobe Reader

За автора

Херман Майер, роден през 1972 г., учи за зидар и работи като ски учител, преди да започне невероятната си кариера на ски състезател.
Двукратен олимпийски шампион през 1998 г., двукратен световен шампион през 1999 г., трикратен пълен победител за Световната купа. Следва мотоциклетната катастрофа, в която едва не загубва десния си крак, 522 дни по-късно триумфира със сензационна победа при завръщането си в супер Г в Кицбюел, а през март 2004 г. отбелязва четвърта пълна победа за Световната купа.

Кнут Окресек, роден през 1965 г., спортен журналист и автор на книги, в продължение на три години отговаря за връзките с медиите в екипа на Херминатора, съпътства го неизменно от деня на катастрофата до победното му завръщане в Световната купа, като записва старателно неговите мисли.