Геният на тениса: Биография на Роджър Федерер


Година: 
2010
ISBN: 
9789549232646
Страници: 
328
Корица: 
Мека
Размер: 
15.3 / 23 cm
Език: 
Български
Наличност: 
Не
Цена: 0.00 лева
Доставка: 
Безплатна

За книгата

Книгата е изчерпана онлайн. Ако желаете да ви информираме за възможна наличност в книжарници, моля изпратете емейл на адрес:  info(at)mbooks.bg

Развитието и кариерата на обаятелната мегазвезда Роджър Федерер, завладяващ поглед зад кулисите на професионалния тенис – от един от най-добрите познавачи на Федерер, швейцарския спортен журналист Рене Щауфер.

Настоящата биография съдържа многобройни любопитни и неизвестни факти за Федерер и за хората, които го съпътстват – от детството му до разгръщането на таланта му на играч от изключителна класа, от най-важните му успехи и неизбежните поражения до утвърждаването му като сериен победител.

Въпреки невероятния си успех Федерер запазва своята скромност и не губи връзка с реалността. Международната мегазвезда и посланик на добра воля на УНИЦЕФ оказва помощ на социално слаби хора със забележителна всеотдайност и отговорност. Създадената от него благотворителна организация “Фондация Роджър Федерер” подпомага нуждаещи се деца и подкрепя развитието на детския спорт.

В книгата са включени и цветни фотографии на едни от най-важните личности и моменти в неговия живот и кариера, както и статистика на резултатите от изиграните мачове, рекорди и победни серии за периода от 1998 до 2009 г.

Част от книгата може да изтеглите в PDF формат тук.
Adobe Reader

 

За автора

Рене Щауфер е роден през 1959 г. във Вайнфелден, Швейцария. От 1981 г. е спортен журналист. От 1989 до 1992 г. е редактор в швейцарския вестник “Спорт”, От 1993 г. е спортен редактор с профил тенис в цюрихския вестник “Тагесанцайгер” и в неделното издание на вестника. Следи кариерата на Федерер от 1996 г.

“Книга за един уникален спортист и човек, написана от журналиста, който най-добре познава изключителната му кариера. Истинска находка.”
– Фреди Ветщайн, шеф на спортната редакция на “Тагесанцайгер”