Често задавани въпроси


Поръчката на книги от mbooks.bg е лесна и преминава през следната последователност:
Избор на книга - Въвеждане на информация за доставка - Преглед на поръчката - Изпращане.

Избор на книга(и):
След като изберете книга и натиснете бутона "Искам да поръчам" и ще бъдете пренасочени към страницата "Кошница". Ако желаете да промените броя книги въведете желания брой в полето „Количество” и натиснете бутон „Актуализирам”. Ако искате да добавите други книги към Вашата поръчка, може да го направите след като кликнете върху „Книги” на менюто вляво или чрез бутона „Искам да добавя книга”. Ако е необходимо да отмените избрана от Вас книга в кошницата, кликнете в полето „Изтривам” срещу книгата и след това на бутон „Актуализирам”. Когато сте направили Вашия избор и "Кощницата" съдържа желания брой книги, натиснете бутон "Поръчка". Системата ще Ви пренасочи към страницата за въвеждане на информация за доставката.

Информация за доставка:
Въведете валиден e-mail адрес, парола и данни за доставка (ако е необходимо и данни за фактура). Следва преглед на Общите условия на сайта и избор на начин на плащане (наложен платеж или чрез системата ePay.bg). В полето "Забележка" може да въведете допълнителна информация свързана с Вашата поръчка. След като натиснете бутона "Преглед на поръчката" ще може да се уверите, че въведената информация е точна.

Преглед на поръчката:
Ако желаете да направите промени в поръчката, използвайте бутона 'Назад'. Ако информацията е вярна, кликнете 'Изпращам поръчката'.

Така поръчката Ви е завършена.

На Вашия e-mail адрес ще получите:

 1. Автоматично генерирано потвърждение за поръчаната(-ите) книга(и), данните за доставка, както и индивидуалния номер на Вашата поръчка.
 2. Е-mail с потвърждение на Вашата регистрация в mbooks.bg. Влизайки във Вашия клиентски профил ще имате възможност лесно и бързо да управлявате Вашата поръчка:
  • да направите справка за статуса на поръчката и времето на доставката
  • да добавите данни за фактура или да промените e-mail адрес или парола.
Книгите се доставят с куриерска фирма СПИДИ АД. Стремим се да получавате поръчаните книги експресно, като срока зависи от графика на обслужване на населеното място. Най-често доставката е в рамките на 1-2 работни дни.

Всички цени на книги в уеб сайта са в български левове, с включен ДДС. Цената може да бъде платена по някой от следните начини:

 • с наложен платеж при доставката - в брой от Клиента или от трето лице от името на Клиента
 • чрез системата ePay.bg

Вариант 1: Автоматична регистрация при поръчка
След като сте избрали книга и сте натиснали бутона "Поръчка" (когато се намирате в страница "Кошница") ще бъдете пренасочени към страницата за въвеждане на данните за доставка. С въведените от Вас e-mail адрес и парола сайта ще регистрира автоматично Вашия клиентски профил. След като изпратите Вашата поръчка, ще получите e-mail с потвърждение на Вашата регистрация в mbooks.bg. Чрез регистрирането ще имате възможност лесно и бързо да управлявате Вашите поръчки:

 • да въведете и запазите предпочитан адрес за получаване
 • да направите справка за статуса на поръчката и времето на доставката
 • да добавите данни за фактура или да промените e-mail адрес или парола

Вариант 2:
Ако желаете да регистрирате Ваш клиентски профил е необходимо да кликнете на "Регистрация" и да въведете потребителско име и валиден адрес на електронна поща. Системата ще генерира автоматично Вашата парола, като тя ще бъде изпратена на посочения от Вас е-mail заедно с инструкции за вход в сайта.

За защита на Вашите лични данни и сигурност при въвеждането и пренасянето на конфиденциална информация през Интернет, всички етапи от регистрацията до изпращането на поръчка ще бъдат осъществени чрез защитена криптирана (кодирана) връзка между уеб сайта и Вашия браузър (компютър). Издателя е администратор на лични данни, регистриран по Закона за защита на личните данни и гарантира неприкосновеността на информацията, съдържаща лични данни, предоставяна от Клиентите.